Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥ...

Αναρτήθηκε από info@soussanis.gr στις 12:42 μ.μ.
Διατείνεται με άρθρο της η μειονοτική εφημερίδα Milliet Ξάνθης και η γερμανική Frankfurter Allgemeine

Ένα νέο προκλητικό και ανιστόρητο δημοσίευμα έρχεται να προστεθεί στην σειρά ανάλογων της μειονοτικής εφημερίδας Milliet Ξάνθης.

Το δημοσίευμα ξεπερνά τα εσκαμμένα και αμφισβητεί την ύπαρξη των Αρχαίων Ελλήνων, την οποία χαρακτηρίζει «ένα ψέμα των ιμπεριαλιστικών και αποικιοκρατικών ευρωπαϊκών χωρών». Το άρθρο αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «η Ευρώπη σε μία προσπάθεια να διώξει τους Τούρκους από τη Μεσόγειο και να ενσωματωθεί η Πελοπόννησος στο ελληνικό κράτος, βάπτισε μία ομάδα Βουλγάρων, Αβάρων, Σλάβων, Αζέρων, Αλβανών κ.ά. ως αρχαίους Έλληνες και με αυτό τον τρόπο δόθηκε ένα τέλος στην κυριαρχία της οθωμανικής αυτοκρατορίας στη Μεσόγειο και επιταχύνθηκε η καταστροφή της, παίρνοντας την Πελοπόννησο από τα χέρια της». Στόχος του εντελώς ανιστόρητου άρθρου δεν είναι απλώς να διασπείρει στους μουσουλμάνους αναγνώστες ιστορικά μυθεύματα, αλλά και να απαξιώσει την ελληνική εθνική συνείδησή τους, η οποία – κατά το άρθρο – δεν έχει λόγο ύπαρξης για κανέναν μας!

Στην ίδια γραμμή πλεύσης και οι φίλοι μας οι Γερμανοί οι οποίοι σε άρθρο που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της έγκριτης εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung με την υπογραφή του πολιτιστικού συντάκτη της Αντρέας Κιλμπ, υποστηρίζει ότι οι Έλληνες προέρχονται από φύλα που έχουν περάσει κατά καιρούς από τη χώρα, είτε ως κατακτητές, είτε ως πρόσφυγες και μετανάστες. "Ένας στους τέσσερις σημερινούς Έλληνες προέρχεται από τους πρόσφυγες, άλλοι τόσοι έχουν σλαβικές ή αλβανικές ρίζες, αλλά όλοι είναι ενωμένοι μπροστά στον κοινό εχθρό. Και ελλείψει των Τούρκων, ιδεώδης στόχος είναι τώρα οι Γερμανοί. Διότι στη διάρκεια του Β' παγκοσμίου πολέμου κατέλυσαν στη γενέτειρα του ευρωπαϊκού πολιτισμού με τρόπο που ακόμα και σήμερα κοκκινίζει κανείς από ντροπή", αναφέρει μεταξύ άλλων.

Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που έρχονται στο φως της δημοσιότητες αυτές οι ιλαρές απόψεις, όπως εκείνη που είχε χαρακτηρίσει Τούρκο τον Όμηρο και άλλα πολλά… Η ιστορία όμως που διδάσκονται τόσο οι Γερμανοί όσο και οι Τούρκοι, μιλάει για Ιπποκράτη, Σωκράτη, Πλάτωνα και τόσους άλλους. Προφανώς οι συντάκτες τέτοιων άρθρων έκαναν κοπάνα στο μάθημα της ιστορίας και των φιλολογικών.





Πηγή : http://www.xronos.gr/

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα μηνύματα σας να μην περιέχουν ύβρεις

 

Τι περιμένουμε Copyright © 2009 Blue Glide is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Journal