Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Η μας βοηθάει με λεφτά η ΕΕ ή πάμε στις ΗΠΑ

Αναρτήθηκε από info@soussanis.gr στις 8:54 μ.μ.
Εαν η Α.Μέρκελ αύριο εμμείνει στη γραμμή "θέλουμε την Κέρκυρα και την Ακροπολη μαζί" για να στηρίξει το ευρώ(μάρκο) της ευρωζώνης εγκρίοντας την δανειοδότηση μας με φυσιολογικό επιτόκιο, παρότι όπως τους είπε ο Γ.Παπανδρέου "η Γερμανία ήταν ο μεγαλύτερος εισαγωγικός εταίρος της Ελλάδας, με περίπου το 12% των συνολικών εισαγωγών στη χώρα να προέρχεται από τη Γερμανία" τότε η χώρα θα στραφεί αποκλειστικά στις ΗΠΑ με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό για το ευρώ, την ΕΕ και την "ευρωζώνη". και φυσικά θα γράψουμε στα παλαιότερα των υποδημάτων μας Αλμούνια, Ρεν και όλους τους άλλους "χαρτογιακάδες" μιας απίθανης "ευρώπης"(που κατάντησε να έχει πρόεδρο κάποιον που δεν γνωρίζει ΚΑΝΕΝΑΣ!!!). Πριν απο λίγο στο υπουργικό συμβούλιο ο Γιώργος προσπάθησε να εξηγήσει πάλι οτι γιατί πήρε τα σντιλαϊκά μέτρα: «Γνωρίζουμε όλοι ότι βρεθήκαμε στην δίνη ενός στροβίλου και οι αποφάσεις που πήραμε είναι δύσκολες αλλά απόλυτα αναγκαίες. Να μπορούμε να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα μας και για τους πολίτες. Μαζί όλοι εμείς και οι πολίτες πρέπει να προσπαθήσουμε για να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία μας και να αποδείξουμε ότι ορίζουμε τις ζωές μας και πως δεν εξαρτόμαστε από κανένενα. Δέσμευσή μας ότι αλλάζουμε τα πάντα στη χώρα».



Κατά την έναρξη της εισήγησής του ο πρωθυπουργός εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η χώρα θα ανταπεξέλθει στην κρίση: «Η χώρα θα σταθεί στα πόδια της και θα ανακτήσει την αξιοπιστία της».



Επίσης, κάλεσε τα μέλη του Υπουργικού συμβουλίου να εργαστούν προς αυτήν την κατεύθυνση μαζί με τους εταίρους και τους έλληνες πολίτες και δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσουν οι τομές και οι αλλαγές. «Να αφήσουμε πίσω τον συντηρητισμό και κάθε αντιδραστική αντίληψη», όπως είπε.

.



Διαβάστε περισσότερα: http://www.i-reportergr/.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα μηνύματα σας να μην περιέχουν ύβρεις

 

Τι περιμένουμε Copyright © 2009 Blue Glide is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Journal