Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Ολοταχώς προς τον ολοκληρωτισμό βαδίζει η κυβέρνηση Παπανδρέου

Αναρτήθηκε από info@soussanis.gr στις 1:06 μ.μ.
Με "κρυφή" παράγραφο σε νομοσχέδιο προσπάθησε ο Ραγκούσης να δώσει υπερεξουσίες στον πρωθυπουργό!!!

Χάθηκε ο δρόμος της δημοκρατίας για τους κυβερνώντες, οι πολιτικές των οποίων θυμίζουν μαύρες εποχές της χώρας...

Κυβέρνηση της γκάφας θα μπορούσε να ονομαστεί η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, εάν τα τεκταινόμενα και οι επιδιώξεις της δεν αμφισβτούνταν από πολλούς και δεν χαρακτηρίζονταν ως "εκ του πονηρού".

Έχουν βαλθεί να μας τρελάνουν στο ΠΑΣΟΚ και κάθε μέρα το επιβεβαιώνουν, ωστόσο, σηκώνουν θύελλα διαμαρτυριών. Μετά τα νομοσχέδια Κατσέλη και Ραγκούση που αποσύρθηκαν έπειτα από αντιδράσεις και πράσινων βουλευτών, χθες ο Γ. Ραγκούσης έκανε νέο ατόπημα, ιδιαίτερα ολισθηρό και επικίνδυνο για την δημοκρατία στην χώρα...

Ξεχνώντας ότι δεν πρέπει να μπαίνουν εν κρυπτώ προσθήκες σε νομοσχέδια, όπως άλλωστε το έχει ζητήσει ο πρωθυπουργός, αποφάσισε να εντάξει στο νομοσχέδιο για τους διευθυντές στο δημόσιο τομέα, μια προσθήκη, κι όχι τροπολογία, η οποία δίνει υπερεξουσίες στον πρωθυπουργό. Του επιτρέπει δηλαδή να προχωρά σε απευθείας αναθέσεις συγκεκριμένων υπηρεσιών ή μελετών σε συμβούλους και γραφεία που ο ίδιος θα επιλέγει όταν, λέει τα θέματα θα είναι για το εθνικό συμφέρον και θα πρέπει να περνούν με διαδικασία κατεπείγοντος.

Θα ‘χει δηλαδή ο κ. Παπανδρέου μυστικά κονδύλια, θα κάνει αναθέσεις έργων που θα βαφτίζει εθνικής σημασίας και κανείς δεν θα τον ελέγχει. Θα συνθέτει επιτροπές και ομάδες εργασίας για θέματα οικονομικά κι όχι μόνο και θα τους πληρώνει χωρίς να δίνει λογαριασμό. Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών θα αποφασίζουν για τις αμοιβές και το Γενικό Λογιστήριο ούτε που θα ερωτάται.

Έτσι, ο κ. Παπανδρέου γίνεται υπερ- πρωθυπουργός με δικό του προϋπολογισμό και «βόλεμα» των δικών του παιδιών, όπου στον τομέα των συμβούλων και των επικοινωνιολόγων είναι ουκ ολίγοι. Θα έχει και το μαχαίρι και το πεπόνι, αλλά κανέναν ελεγκτή πάνω από το κεφάλι του.

Μα καλά, έτσι θα πείσουν τον κόσμο να κάνει αιματηρές θυσίες, να πληρώνει τους φόρους του, να δηλώνει τα εισοδήματά του; Είναι πολύ βαθιά νυχτωμένοι...
kostasxan

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα μηνύματα σας να μην περιέχουν ύβρεις

 

Τι περιμένουμε Copyright © 2009 Blue Glide is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Journal