Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2010

Οι S-300 πάνε Ρωσία!

Αναρτήθηκε από info@soussanis.gr στις 10:25 μ.μ.
Η νέα προτεινόμενη λύση για τους S-300. Να πραγματοποιηθεί η δοκιμαστική βολή σε κάποια από τα αχανή Ρωσικά πεδία βολής που έχουν…

Από το φιάσκο της μεταφοράς τους στη Κύπρο, στα τέλη της δεκαετίας του ‘90, και της τοποθέτησή τους στη Κρήτη, οι Ρωσικοί S-300 παραμένουν ανενεργοί. Τους τελευταίους δώδεκα μήνες ξεκίνησαν οι διαδικασίες ενεργοποίησης τους με στόχο τη πραγματοποίηση μιας εκπαιδευτικής τους βολής στο Αιγαίο, που χωρίς αμφιβολία θα ήταν μια σημαντική συμβολική κίνηση. Γι’ αυτό και η πρόθεση του Ελληνικού Πενταγώνου είχε προκαλέσει τη δυσαρέσκεια των Αμερικάνων αλλά και την ανησυχία των Τούρκων.

Ληγμένα βλήματα.

Ύστερα από τόσα χρόνια αχρηστίας τα συστήματα είχαν σημαντικά προβλήματα και τα βλήματά τους είχαν λήξει. Το περασμένο καλοκαίρι αντιπροσωπεία Ρώσων είχαν έρθει στην Ελλάδα, κατέγραψαν όλα τα ανταλλακτικά που απαιτούνταν για τη λειτουργία των συστημάτων, καθώς και τις τεχνικές εργασίες που έπρεπε να γίνουν.



Όλα έμοιαζαν ιδανικά για να πραγματοποιηθεί η βολή.

Όμως όπως και σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν κάτι προέκυψε τη τελευταία στιγμή. Αυτή τη φορά το πρόβλημα είχε να κάνει με το χρόνο αυτοκαταστροφής του βλήματος, ο οποίος ήταν κατά μερικά δευτερόλεπτα μεγαλύτερος από αυτόν που προβλέπουν τα ΝΑΤΟϊκά εγχειρίδια.

Ποια είναι η λύση που προτείνεται; Να πραγματοποιήσουμε τη βολή σε κάποια από τα αχανή πεδία βολής της Ρωσίας, χρησιμοποιώντας δικά τους συστήματα και μεταφέροντας μόνο το προσωπικό.

Εφημερίδα: REAL NEWS – ΣΕΛ.27



Δημοσιεύθηκε από Λουκάς

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα μηνύματα σας να μην περιέχουν ύβρεις

 

Τι περιμένουμε Copyright © 2009 Blue Glide is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Journal