Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Isocrates: "How to dismantle the turkish state"

Αναρτήθηκε από info@soussanis.gr στις 5:15 μ.μ.
Φεβρουάριος 18, 2010


Isocrates: "How to dismantle the turkish state"

Υπάρχει ένα πρόσωπο που έχει κατορθώσει μ’ έναν κάπως «ασύμμετρο» και απροσδόκητο τρόπο να κερδίσει ένα στασίδι στο τηλε-εκκλησίασμα, χωρίς μάλιστα να το επιδιώξει.

Έχει κλέψει μερίδιο δόξας από τους «γνωστούς» και «φίλους» και «στενούς συνεργάτες» του ζεύγους Λάτσιου - Μενεγάκη που χωρίζουν.

Έχει στερήσει πολύτιμο τηλεοπτικό χρόνο από τον Ανδρέα Μικρούτσικο, που επανεκκινεί τη σταδιοδρομία του χωρίς να αποφεύγει μεγαλούτσικα δράματα.

Έχει υφαρπάξει σχόλια, αναλύσεις και «τοποθετήσεις ειδημόνων» που προορίζονταν για τους γνωστούς μικρο-μεγαλοαστούς.

Ο «κλέφτης δημοσιότητας» είναι κάποιος λογογράφος και δικηγόρος στο επάγγελμα: Ο Ισοκράτης, ο μεγάλος ιδεολογικός αντίπαλος του Δημοσθένη.

Για την ακρίβεια, ο ίδιος ο Ισοκράτης δεν έκλεψε ούτε σπίθα από το αείζωο πυρ της τηλεοπτικής δημοσιότητας.

Πέθανε τον 4ο αιώνα π.Χ. (έτος 338), σε ηλικία 98 ετών και ουδέποτε διεκδίκησε θέση πανελίστα σε μεσημεριανή εκπομπή.

Για κακή του τύχη είναι ο συγγραφέας του «Πανηγυρικού» όπου αναφέρεται η χιλιοφορεμένη φράση περί «ημετέρας παιδεύσεως μετέχοντας».

Οι οπαδοί της αθρόας πολιτογράφησης αλλοδαπών έχουν επαναλάβει τόσες πολλές τη φράση για να «αποδείξουν» τα λεγόμενά τους που κοντεύουν να την αποστηθίσουν – παρόλο που αντί για «παιδεύσεως» συνηθίζουν να λένε «παιδείας».

Σε αυτό το χωρίο ο Ισοκράτης λέει –σε ελεύθερη μετάφραση- ότι η Αθήνα τα είχε καταφέρει τόσο καλά σε όλα που καλούνται πλέον Έλληνες εκείνοι που έχουν την Αθηναϊκή παιδεία και όχι την καταγωγή.

Χάρμα.

Αν δεχτούμε ότι έτσι είναι επειδή το λέει ο Ισοκράτης, τότε πρέπει να αποδεχτούμε και την ανάγκη να ενωθούν οι Έλληνες υπό έναν ισχυρό ηγέτη και να συντρίψουν μια γειτονική χώρα!

Ο Ισοκράτης αγωνίστηκε κυρίως για να πείσει τους Έλληνες να διαλύσουν το βασικό γεωπολιτικό αντίπαλο, την περσική αυτοκρατορία.

Το βασίλειο του Δαρείου σήμερα δεν υπάρχει.

Τμήμα της εδαφικής επικράτειας της αυτοκρατορίας των Μήδων καταλαμβάνει η Τουρκία.

Συμφωνούμε κι εδώ με τον Ισοκράτη ή διαλέγουμε αποσπάσματα;
adiavroxoi

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα μηνύματα σας να μην περιέχουν ύβρεις

 

Τι περιμένουμε Copyright © 2009 Blue Glide is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Journal