Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

H μαθηματική ανάλυση αποκαλύπτει τη μεγάλη εκλογική απάτη στο Αργυρόκαστρο

Αναρτήθηκε από info@soussanis.gr στις 9:27 π.μ.
«Ο ψεύτης και κλέφτης την πρώτη μέρα χαίρονται»,- λέει ο σοφός λαός. Και η καλύτερη επαλήθευση έρχεται στο φως στην περίπτωση της εκλογικής διαδικασίας στο Αργυρόκαστρο, τον περασμένο Ιούνιο. Μπορεί το ΚΕΑΔ και η ΟΜΟΝΟΙΑ να καταγγέλλουν ότι κάποιο βρώμικο παιχνίδι παίχτηκε εις βάρος τους σ’ αυτές τις εκλογές, και εάν όχι δεν έχασαν λόγω αυτής της χειραγώγησης της κάλπης, μία θέση στη Βουλή, σίγουρα έχουν πλασματικό το αποτέλεσμα. Και καθώς οι αποδείξεις λείπουν, η αγωνία στηρίζεται σε ενδείξεις. Αλλά η βρωμιά δεν μπορεί επί μακρόν να κρύπτεται. Αποκαλύπτεται σιγά – σιγά και μέρα με την ημέρα τι μαγείρεψαν αυτοί που όλα τα χρόνια έκαναν το ίδιο εις βάρος της πολιτικής έκφρασης της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και του ΚΕΑΔ.

Μπορεί στο Αργυρόκαστρο να ψιθυρίζονται πολλά για το πώς λειτούργησε ο μηχανισμός, πως έγιναν οι ανίερες συμμαχίες και έκλεψαν στο παρά πέντε έναν βουλευτή απ’ τη Ένωση για Ένταξη, που με μαθηματική σιγουριά ήταν στο ΚΕΑΔ, ούτως ώστε να «στεφθεί» τέτοιος ο δεύτερος της συμμαχίας του Μπερίσα, ο κάποτε της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, Σπ. Ξέρας.



Και οι ψίθυροι αυτοί για το πώς έμπλεξαν «αριστεροί» και «δεξιοί» παράγοντες εις βάρος του Κόμματος Ένωση για Ανθρώπινα Δικαιώματα, παίρνουν και δίνουν απ’ την αύριο κιόλας της λήξης της διαδικασίας καταμέτρησης στο Αργυρόκαστρο. Επισήμως μάλιστα από στελέχη του Σοσιαλιστικού Κόμματος, έχουν θέσει το θέμα στον Εντβίν Ράμα, το πρόεδρό τους. Η καλύτερη απόδειξη θα έρχονταν στο φως της δημοσιότητας εάν ποτέ ανοίξουν και καταμετρηθούν εκ νέου οι κάλπες.



Οι πιθανότητες όμως είναι μικρές να συμβεί κάτι τέτοιο. Ίσως και πάλι τίποτε να μην αλλάξει. Δεν θα υπάρξει δηλαδή η δύναμη που θα πάρει την μία έδρα του ΔΚ, εφόσον δεν επαληθευθούν οι ψίθυροι ότι δεν του ανήκουν και να δοθεί προς δικαίωση στην ΟΜΟΝΟΙΑ.



Και έχοντας εμπιστοσύνη στα εργαλεία που προσφέρει η επιστήμη των Μαθηματικών και ειδικά οι στατιστικές μέθοδοι, ας αναφερθούμε σε σχετική μελέτη που δημοσίευσε η εφημερίδα Shekulli , απ’ τον καθηγητή Μαθηματικών Φεϊζί Κολανέτσι. Δεν είναι του παρόντος ούτε των γνώσεων μας η εξαντλητική υπολογιστική του μέθοδος. Εκείνο που μετράει είναι το συμπέρασμα ότι: Το Αργυρόκαστρο δείχνει την μεγαλύτερη και πιο παραδειγματική απόκλιση απ’ την στατιστικά ορθή φόρμουλα κατανομής της εκλογικής δύναμης. Γράφει χαρακτηριστικά στα συμπεράσματα του ο καθηγητής Κολανέτσι: «… Το Αργυρόκαστρο έχει 3 Περιοχές Εκλογικής Διαχείρισης (κέντρα καταμέτρησης για τον απλό αναγνώστη και συγκεκριμένα στους Δήμους: Πρεμετής, Τεπελενίου και Αργυροκάστρου) και σε μία απ’ αυτές της Περιοχές τα εκλογικά αποτελέσματα του ΔΚ ή του ΣΚ δείχνουν απόκλιση απ’ την κανονική κατανομήα. Επίσης το παιχνίδι ΔΚ – ΣΚ είναι ανέντιμο».



Αλήθεια «τι κάνει νιάου – νιάου στα κεραμίδια»;



Εμείς το μάθαμε, ανοίξουν δεν ανοίξουν οι κάλπες…

deropoli

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα μηνύματα σας να μην περιέχουν ύβρεις

 

Τι περιμένουμε Copyright © 2009 Blue Glide is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Journal