Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

Κανείς δεν μιλά για την ανεργία!

Αναρτήθηκε από info@soussanis.gr στις 6:22 μ.μ.
Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2010



-780.000 άτομα η επίσημη ανεργία!
-270.000 τα επιδόματα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ!
-1.000.000 οι άνεργοι το 2010!

-Υπάρχουν περιοχές στην Περιφέρεια της χώρας μας που η ανεργία φθάνει στο 50% του ενεργού πληθυσμού τους!
Οι άνεργοι όμως δεν έχουν φωνή και ήχο ν' ακουστούν...

Οι εργαζόμενοι δημοσίου και ιδιωτικού τομέα απεργούν στις 24 Φεβρουαρίου διαμαρτυρόμενοι για τα πλήγματα κατά των κεκτημένων τους- εισοδημάτων και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Πριν από αυτούς προηγήθηκαν οι πλέον προνομιούχοι από πλευράς επιδομάτων, που- κατά... σύμπτωση- παίζουν και κομβικό ρόλο στο συμμάζεμα των οικονομικών: εφοριακοί, τελωνειακοί και υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών.

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση αφού σταμάτησε 22 προγράμματα που είχαν προκηρυχθεί, φτιάχνει νομοσχέδια «λαϊκού» χαρακτήρα, που οδηγούν σε ακόμη μεγαλύτερο «στέγνωμα» της αγοράς- και προχωρά με ρυθμό χελώνας το ΕΣΠΑ, που όσο νά ΄ναι θα συνέβαλε κάπως στην ανάπτυξη και την απασχόληση.

Τούτων δοθέντων, ουδείς ασχολείται με το 10% και βάλε των ανέργων- ένα εκατομμύριο θα φτάσει το 2010, κατά τον κ. Λοβέρδο- ή με το 27% των νέων που αναζητούν κάποια, οποιαδήποτε, εργασία και δεν βρίσκουν.

Ούτε με τη φτώχεια- δίδυμη αδερφή της ανεργίας- ούτε με τον κοινωνικό αποκλεισμό που ακολουθεί ως φυσική συνέπεια κι αναπαράγεται ως αλγόριθμος στα παιδιά.

Οι άνεργοι δεν έχουν ήχο!.
idoland

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα μηνύματα σας να μην περιέχουν ύβρεις

 

Τι περιμένουμε Copyright © 2009 Blue Glide is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Journal