Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Στα Τίρανα: Παρουσιάζεται βιβλίο-μανιφέστο της μεγάλης Αλβανίας

Αναρτήθηκε από info@soussanis.gr στις 1:31 π.μ.
Κατά περίεργο τρόπο σχεδόν πέρασε απαρατήρητο το γεγονός παρουσίασης ενός βιβλίου στα Τίρανα με τον τίτλο “Η φυσική Αλβανία” του συγγραφέα ”εθνικών θεμάτων” Κώτσιο Ντάναϊ. Το βιβλίο αυτό αποτελεί κατά κάποιο τρόπο το “μανιφέστο” της μεγάλης Αλβανίας. Ο Κώτσιο Ντάναϊ, σημαντικό στέλεχος παλιότερα της κομμουνιστικής νομενκλατούρας, τα τελευταία δέκα και πλέον χρόνια ασχολείται με θέματα εξωτερικής πολιτικής, κυρίως με θέματα των αλβανών των Σκοπίων και του Κοσόβου. Μάλιστα κατά την πρωθυπουργία Ιλίρ Μέτα, ο Ντάναϊ ήταν ο ειδικός απεσταλμένος της αλβανικής κυβέρνησης στα Σκόπια, ο οποίος και χειρίστηκε τη συμφωνία της Οχρίδας, μεταξύ των αλβανών και της σκοπιανής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα το βιβλίο “Η φυσική Αλβανία” , στηρίζεται “στο σύνταγμα της Αλβανικής Δημοκρατίας που θεωρεί την ένωση των αλβανών ως μια νόμιμη και αιώνια προσδοκία, σημειώνοντας πως η Συνέλευση της Αυλώνας κήρυξε την ανεξαρτησία της φυσικής Αλβανίας και όχι αυτής που υπάρχει σήμερα”. Ο συγγραφέας στο βιβλίο αυτό εξετάζει ακόμα “και τις περιφερειακές γεωπολιτικές αλλαγές , οι οποίε πάνε προς όφελος του αλβανικού έθνους”.



Ωστόσο ο Ντάναϊ λέει πως τα μέσα για την υλοποίηση της φυσικής Αλβανίας είναι ο διάλογος και η δημοκρατική αντιπαράθεση, ενώ προσπαθεί να επιχειρηματολογήσει πως ” οι γείτονες δεν πρέπει να φοβούνται από τη φυσική Αλβανία”. Το βιβλίο έχει δημοσιευθεί στην αλβανική καθώς και στα σέρβικα, ελληνικά, σκοπιανά και αγγλικά

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα μηνύματα σας να μην περιέχουν ύβρεις

 

Τι περιμένουμε Copyright © 2009 Blue Glide is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Journal