Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

ην Τετάρτη αρχίζει η ακροαματική διαδικασίαΔευτέρα

Αναρτήθηκε από info@soussanis.gr στις 2:23 μ.μ.
, 22 Φεβρουαρίου 2010 1:30 μμ

Αναβλήθηκε η έναρξη της δίκης για τη δολοφονία του Άντη Χατζηκωστή

Λευκωσία: Στις 8.30 το πρωί της ερχόμενης Τετάρτης, 24 Φεβρουαρίου θα αποφασίσει το Κακουργιοδικείο κατά πόσο η διαδικασία για την απαγγελία των κατηγοριών στους τρεις κατηγορούμενους για τη δολοφονία του Αντη Χατζηκωστή και κατά πόσο αυτοί παραδέχονται ενοχή ή όχι, θα γίνει είτε στους χώρους των Δικαστηρίων Λευκωσίας ή στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Η απαγγελία των κατηγοριών ήταν προγραμματισμένη για σήμερα αλλά ο δικηγόρος του κατηγορουμένου Ανδρέα Γρηγορίου, Μιχάλης Πικής, προσκόμισε ιατρικό πιστοποιητικό, σύμφωνα με το οποίο ο πελάτης του, που νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, δεν μπορεί να μετακινηθεί λόγω της κατάστασης της υγείας του μετά από εγχείριση στην οποία υποβλήθηκε στο αριστερό του πόδι.



Η κατηγορούσα αρχή δια του Εισαγγελέα, Σάββα Μάτσα δήλωσε ότι μόλις το πρωί ήρθε σε γνώση της το ιατρικό πιστοποιητικό για τον Γρηγορίου και πρότεινε αρχικά τη μετακίνηση του Κακουργιοδικείου στο χώρο νοσηλείας του κατηγορούμενου στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, ώστε να μην υπάρξει κωλυσιεργία στην έναρξη της διαδικασίας.



Οι δικηγόροι του Αναστάσιου Κρασοπούλη και Ελλης Σκορδέλη, Μάριος Γεωργίου και Μιχαλάκης Κυπριανού αντίστοιχα, δεν έφεραν ένσταση σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Μετά όμως από παρότρυνση του Προεδρείου που αποτελούνταν από τον Πρόεδρο, Χάρη Σολομωνίδη και τους Νικόλα Σάντη και Νίκο Γιαπανά, η κατηγορούσα αρχή ζήτησε χρόνο για να επικοινωνήσει με τον Δρ Γιάλλουρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, ο οποίος υπέγραφε το ιατρικό πιστοποιητικό και να ζητήσει περισσότερες διευκρινίσεις για την κατάσταση της υγείας του Γρηγορίου.



Η διαδικασία διακόπηκε για μισή και πλέον ώρα. Με την επανέναρξη ο κ. Μάτσας ενημέρωσε ότι ο Δρ Γιάλλουρος διεξήγαγε μια ιατρική επέμβαση και θα επικοινωνούσε μαζί τους, όταν αυτό ήταν δυνατό. Ως εκ τούτου ζήτησε χρόνο για να διερευνήσει κατά πόσο ο Γρηγορίου μπορεί και υπό ποιες συνθήκες να μετακινηθεί από το νοσοκομείο για να παρευρεθεί στην αίθουσα του Δικαστηρίου.



Σύμφωνα με το ιατρικό πιστοποιητικό, ο Ανδρέας Γρηγορίου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στις 10 Φεβρουαρίου 2010 και αυτή αφορούσε μεταφορά υποκνημιδίου μυός και skin graft για κάλυψη του ελλείμματος αριστερής κνήμης. Του έγινε επίσης, τοποθέτηση συσκευής vac επί 24ωρης βάσης στο τραύμα στο άκρο του ποδιού. Εξαιτίας αυτών των λόγων, αναφέρεται, ο ασθενής δεν δύναται να μετακινηθεί από την κλινική για περίοδο ενός μηνός. Ανάλογα των επεμβάσεων που θα ακολουθήσουν ενδέχεται το χρονικό διάστημα να παραταθεί, προστίθεται.



Ο δικηγόρος του Γρηγορίου, ανέφερε ότι η κατηγορούσα αρχή έπρεπε να ήταν ενήμερη νωρίτερα, καθώς αμέσως μετά την επέμβαση οι γιατροί δήλωσαν ότι ο πελάτης τους δεν θα μπορούσε να μετακινηθεί για ένα μήνα. Ο Δικαστής Νίκος Γιαπανάς δήλωσε πως η αστυνομία φυλάττει τον κατηγορούμενο και έπρεπε να είχε ενημερώσει την Εισαγγελία πως δεν μπορούσε να μετακινηθεί, πριν την κατάθεση του ιατρικού πιστοποιητικού σήμερα.



Ο Πρόεδρος, Χάρης Σολομωνίδης ανακοίνωσε πως η διαδικασία ορίζεται για τις 24 Φεβρουαρίου στις 8.30 το πρωί. Οι κατηγορούμενοι θα παραμείνουν μέχρι τότε υπό κράτηση, αφού οι δικηγόροι τους δεν έφεραν ένσταση με τον δικηγόρο του Αναστάσιου Κρασοπούλη, Μάριο Γεωργίου θα σημειώνει πως τόσο ο πελάτης του όσο και η Ελλη Σκορδέλη κρατούνται ως υπόδικοι με κατάδικους, κατά παράβαση - όπως είπε - σχετικών προνοιών του νόμου.



Σε δηλώσεις του αμέσως μετά ο Εισαγγελέας, Σάββας Μάτσας είπε ότι στη σημερινή διαδικασία θα απαγγέλλονταν οι κατηγορίες εναντίον των κατηγορουμένων. Ο δικηγόρος του Γρηγορίου, είπε, κατέθεσε στο δικαστήριο ιατρικό πιστοποιητικό, σύμφωνα με το οποίο δεν μπορεί να μετακινηθεί ο πελάτης του για λόγους υγείας. ''Θα ζητήσουμε να ενημερωθούμε από το γιατρό κατά πόσο υπάρχει ευχέρεια μετακίνησης, έστω και εάν υπάρχουν λόγοι υγείας ή όχι και θα το δούμε την Τετάρτη που ορίσθηκε η υπόθεση για να κατηγορηθούν οι κατηγορούμενοι''.



Ερωτηθείς εάν θα κληθεί ο γιατρός που έδωσε το ιατρικό πιστοποιητικό στο δικαστήριο, ο κ. Μάτσας είπε ότι εάν αυτό κριθεί αναγκαίο θα γίνει. Σε ερώτηση πώς προχωρά η διαδικασία σε περίπτωση που οι γιατροί πούνε ότι ο Γρηγορίου δεν μπορεί να μετακινηθεί, απάντησε ότι σε αυτή την περίπτωση υπάρχει πρόνοια σε νομοθετήματα πως με άδεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου, το Κακουργιοδικείο μπορεί να υποδείξει αίθουσα νοσοκομείου ως αίθουσα δικαστηρίου για να διεξαχθεί η οποιαδήποτε διαδικασία για σκοπούς της δίκης.









Πηγή: ΚΥΠΕ

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα μηνύματα σας να μην περιέχουν ύβρεις

 

Τι περιμένουμε Copyright © 2009 Blue Glide is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Journal