Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Ποιοί είναι επιτέλους, αυτοί οι "εργολάβοι" καθαριότητας;

Αναρτήθηκε από info@soussanis.gr στις 2:04 μ.μ.
Ρεπορτάζ:

Οι περισσότερες εργολαβίες στη Θεσσαλονίκη έχουν συγκεντρωθεί στα χέρια της πολυεθνικής ISS. Η ISS έχει έδρα τη Δανία και θυγατρικές σε όλο τον κόσμο.

Στην Ελλάδα αντιπροσωπεύεται από την «ISS Facility Services Ανώνυμος Εταιρεία Παροχής

Υπηρεσιών, Εμπορική και Αντιπροσωπειών – Ιδιωτική Επιχείρηση Παροχής Υπηρεσιών Ασφάλειας» με διακριτικό τίτλο «ISS Facility Services Α.Ε.» και την

Ποιότητα Ζωής Περιβαλλοντολογικές Υπηρεσίες Ανώνυμη Εταιρεία και δ.τ. «Quality Life− General Services SA», οι οποίες συγχωνεύθηκαν στις 31 Οκτωβρίου 2008.

Συνεπώς μιλάμε για μία εταιρεία, την "ISS Facility Services Α.Ε.".


Σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία:

Η ISS Ελλάδος ιδρύθηκε τον Αύγουστο 1977 με ίση συμμετοχή των εταιριών ISS Α.Ε. και "Τσιμέντα Ηρακλής" (!). Ξεκίνησε να λειτουργεί τον Οκτώβριο του ίδιου έτους.

Τον Σεπτέμβριο του 1983 η εταιρία "Τσιμέντα Ηρακλής" αγοράσθηκε από την Ελληνική Κυβέρνηση (!).

Από τον Ιανουάριο του 1988 η ISS με την επωνυμία ISS Servisystem Α.Ε. ανήκει 100% στην ISS A/S (Δανία).

Κατά την περίοδο 1994-2004, η ISS Servisystem A.E. αύξησε τον τζίρο και τα κέρδη της σχεδόν 10 φορές (!!!), ενώ παράλληλα ο αριθμός του απασχολούμενου προσωπικού αυξήθηκε 7 φορές.

Τον Ιούνιο 2002 ιδρύθηκε η ISS Human Resources Α.Ε. Τον Απρίλιο του 2003 δόθηκε η άδεια λειτουργίας της από το Υπουργείο Εργασίας, ως πρώτης Εταιρίας Προσωρινής Απασχόλησης στην Ελλάδα.

Σήμερα, η ISS Ελλάδος, με την επωνυμία ISS Facility Services Α.Ε., κατέχει την πρωτοπόρο θέση στην αγορά παροχής πολλαπλών και εξειδικευμένων υπηρεσιών, όπως καθαρισμό επαγγελματικών χώρων, πώληση και διαχείριση αναλωσίμων ειδών προσωπικής υγιεινής, απολυμάνσεις – απεντομώσεις, καθώς επίσης εξεύρεση και παροχή Ανθρωπίνου Δυναμικού μέσω της Θυγατρικής εταιρίας ISS Human Resources Α.Ε.



Σε όλες τις εταιρείες, "κουμάντο" εμφανίζεται να κάνει ο κ. Στέφανος Βαλτάρας, κάτοικος Αττικής, ενώ στα Δ.Σ. συμμετέχουν και Θεσσαλονικιοί/ες καθώς και οι ...εξωτικοί:

-Christian Stagsted Jakobsen του Mogens και της Birgitte Bjerring SC κάτοικος Μπρατισλάβα Σλοβακίας.

-Florian Eisenmagen του Alois και της Brigitte, κάτοικος Βιέννης

Σε πρόσφατη ανακοίνωσή της, η εταιρεία υπερηφανεύεται ότι, "...αύξησε τα λειτουργικά της κέρδη, κατά 39 φορές..."

Στον ισολογισμό της τελευταίας χρήσης 2007, η ελληνική εταιρεία, πραγματοποίησε ακαθάριστα έσοδα 35.217.812 ευρώ, έναντι 23.445.198 το 2006.



Αύξησε δηλαδή τον τζίρο της, μέσα σε μια χρονιά, κατά 12 εκ.ευρώ ή σε ποσοστό, για την ακρίβεια, κατά 50,2% (!).

Παρά την τεράστια αύξηση τζίρου, η εταιρεία δήλωσε ξανά ζημίες 1.615.582 ευρώ.

Το παράδοξο είναι ότι η εταιρεία πραγματοποίησε στο παρελθόν υπερκέρδη, τα οποία δεν διένειμε, αλλά επέλεξε να μεταφέρει και να συμψηφίζει, με τις ζημίες κάθε χρήσης. Οπότε γεννάται το ερώτημα: Γιατί οι μεγαλομέτοχοι, δεν παίρνουν μέρισμα;

Την ίδια τακτική ακολουθεί η εταιρεία και στην θυγατρική της ISS Human Resources Α.Ε , αυτή της εξεύρεσης ανθρώπινου δυναμικού, όπου επίσης δηλώνει ζημίες και δεν κατέβαλλε ούτε ευρώ φόρο, στις δύο τελευταίες χρήσεις.







Η ISS, έχει τις εργολαβίες:

-στα νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ, «Ιπποκράτειο», «Παπανικολάου», «Παπαγεωργίου», 424 Γ.Σ.Ν.,

-στο αεροδρόμιο,
-στη ΔΕΘ, και
-τη φύλαξη του ΑΠΘ. κ.λ.π.

Μερίδιο της «αγοράς» των δημόσιων οργανισμών έχουν επίσης η «Αλμπατρος» (νοσοκομεία «Αγιος Δημήτριος», «Γεννηματάς», «Θεαγένειο»), και η «Οικολογική» που έχει την καθαριότητα στο ΑΠΘ και την εργολαβία της Φοιτητικής Λέσχης.



Vas.P/taxalia 16-4-2009









Αναρτήθηκε από taxalia





Διαβάστε περισσότερα: http://taxalia.blogspot.com/2009/04/blog-post_5727.html#ixzz0fnGRXHMo

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα μηνύματα σας να μην περιέχουν ύβρεις

 

Τι περιμένουμε Copyright © 2009 Blue Glide is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Journal