Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

Αθήνα-Η αναβάθμιση της Ελληνόγλωσσης Παιδείας και η Δικτύωση των ομογενών στις προτεραιότητες της Περιφέρειας Ευρώπης

Αναρτήθηκε από info@soussanis.gr στις 2:42 μ.μ.
19 Φεβρουαρίου 2010

Σειρά επαφών είχε ο Συντονιστής Σ.Α.Ε. Περιφέρειας Ευρώπης, κ. Γιώργος Αμαραντίδης κατά την τριήμερη παραμονή του στην Αθήνα, όπου μετέβη προκειμένου να παρευρεθεί στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης, στις 18 Φεβρουαρίου.

Στην κοινή συνεδρίαση με τον κ. Αμαραντίδη, τονίστηκε η ανάγκη να συνεχιστεί ο αμφίδρομος διάλογος ουσιαστικής επικοινωνίας, αλλά και να δρομολογηθούν άμεσα κοινές δράσεις, που αφορούν κυρίως στη δικτύωση των Ελλήνων, σε θέματα πολιτισμού, νεολαίας και υποστήριξης των αποδήμων στις χώρες που ζουν.

Μετά τη συνεδρίαση ο κ. Αμαραντίδης συμμετείχε με τα Μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης στη συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής και στη συνέχεια παρέστη στη συνάντησή τους με τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, κ. Φίλιππο Πετσάλνικο.





Ο κ. Αμαραντίδης είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον Πρόεδρο της Βουλής και τον Α’ Αντιπρόεδρο, κύριο Γρηγόρη Νιώτη για τις επόμενες δραστηριότητες της Περιφέρειας Ευρώπης, που αφορούν κυρίως στον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση της Ελληνόφωνης Παιδείας στο Εξωτερικό, στη συνέχιση της δικτύωσης και δραστηριοποίησης της Νεολαίας, μέσω του ΣΑΕ, αλλά και στην ενεργοποίηση των Δικτύων Επιστημόνων και Επιχειρηματιών της Περιφέρειας.





Σήμερα, ο κύριος Αμαραντίδης σε δύο ξεχωριστές συναντήσεις που είχε με τη Διευθύντρια του Ινστιτούτου Παιδείας Ομογενών και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης (Ι.Π.Ο.Δ.Ε.), κυρία Ρωξάνη Ελευθεριάδου, και την Ειδική Γραμματέα Παιδείας Ομογενών και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης, κυρία Θάλεια Δραγώνα, ενημέρωσε αναλυτικά για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες γονείς, μαθητές και οι εκπαιδευτικοί της Περιφέρειας Ευρώπης και για τις λύσεις που προτείνουν.





Μεταφέροντας τις θέσεις του Συντονιστικού Συμβουλίου της Περιφέρειας και των Ομογενειακών Φορέων, ο Συντονιστής ΣΑΕ, Περιφέρειας Ευρώπης τόνισε ότι απαιτείται η διατήρηση στενής συνεργασίας, προκειμένου να αναπτυχθεί και να εκσυγχρονιστεί η Ελληνική Παιδεία στο Εξωτερικό. Επεσήμανε δε την ανάγκη ουσιαστικής ενίσχυσης του θεσμικού ρόλου των Ομογενειακών Φορέων, μέσα από τη συμμετοχή τους σε σημαντικά ζητήματα που τους αφορούν άμεσα.





Είναι σημαντικό, τόνισε ο κύριος Αμαραντίδης, τα σχολεία στο εξωτερικό να αποκτήσουν εκπαιδευτικό προσανατολισμό τέτοιο, προκειμένου τα ελληνόπουλα, να έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν και να σταδιοδρομήσουν ισότιμα τόσο στη χώρα υποδοχής όσο και στην Ελλάδα.





Στις συναντήσεις αυτές ο κύριος Αμαραντίδης απέσπασε τη διαβεβαίωση ότι τα ζητήματα που έχουν τεθεί για την προσπάθεια αναβάθμισης της Ελληνόφωνης Παιδείας στην Ευρώπη θα αποτελέσουν αντικείμενο λεπτομερούς καταγραφής, έτσι ώστε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να δρομολογηθούν λύσεις σε όποια ζητήματα χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.

omogeneia

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα μηνύματα σας να μην περιέχουν ύβρεις

 

Τι περιμένουμε Copyright © 2009 Blue Glide is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Journal