Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

Από τον Νοέμβριο ήξερε η κυβέρνηση για το πετρέλαιο στο Αιγαίο

Αναρτήθηκε από info@soussanis.gr στις 12:31 μ.μ.
Η παρούσα κυβέρνηση γνώριζε κάμποσο πριν από την υπηρεσιακή ενημέρωση (στα μέσα Ιανουαρίου ), έγραφε το Ποντίκι, για την ύπαρξη μεγάλου και εκμεταλλεύσιμου κοιτάσματος πετρελαίου νότια του Καστελόριζου, εντός της ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης. Πώς γνώριζε;
Από την ανακοίνωση εργασίας του καθηγητή Ιωάννη Θ. Μάζη και του δρα Γεωργίου Σγούρου, κατά την 3η Εβδομάδα Ενέργειας του Ινστιτούτου Ενέργειας (ΙΕΝΕ), 9-13 Νοεμβρίου 2009, στην αίθουσα «Γιάννος Κρανιδιώτης», υπό την αιγίδα του ελληνικού ΥΠΕΞ, με κεντρικό τίτλο «Ενέργεια & Εξωτερική Πολιτική».
Παρόντες στην παρουσίαση ήταν ο υφυπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Ι. Μανιάτης, ο υφυπουργός Εξωτερικών Σπ. Κουβέλης, αλλά και ο – λείπει ο… Μάρτης από τη Σαρακοστή; – πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αθήνα Ντάνιελ Σπέκχαρντ.
Η εργασία των κ.κ Μάζη και Σγούρου περιγράφει τα αποτελέσματα των ωκεανογραφικών πλόων που έγιναν νοτίως του Καστελόριζου και στο πλαίσιο ευρωπαϊκών προγραμμάτων (Anaximander [EVK3 - 2001 – 0001233000]) με πρωτοβουλία του ΙΓΜΕ (Perissoratis et al., 2003) το 2003 και το 2004.
(σ.σ Για το θέμα αυτό, όπως θα ενθυμούνται οι παλαιοί φίλοι αναγνώστες, είχα αναφερθεί το 2008 και το 2009 με πλήθος άρθρων διακινδυνεύοντας -τότε- να θεωρηθώ γραφικός και … «συνωμοσιολόγος». Πλέον τα άρθρα και οι πληροφορίες μου επιβεβαιώθηκαν ΚΑΙ επίσημα ).
Συνεπώς είναι… βάσιμο άραγε να υποθέσουμε ότι και η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή είχε γνώση του θέματος ; Εάν δεν είχε πλήρη γνώση, είχε τουλάχιστον ….σοβαρές ενδείξεις, οι οποίες υποθέτουμε ότι είχαν ληφθεί υπ’ όψιν στην άσκηση της εξωτερικής της πολιτικής – όταν δηλαδή αποφάσιζε, να απαγκιστρωθεί από την ετεροβαρή και μονομερή σχέση με τις ΗΠΑ και να ανοίξει διαύλους επικοινωνίας με τη ρώσικη «αρκούδα».
Με δεδομένους τους σημερινούς εκβιασμούς ( σ.σ πραγματικούς αλλά και …. επικοινωνιακούς ), τον βαθιά πολιτικό χαρακτήρα της αντιμετώπισης της κρίσης, αλλά και τη γνωστή πίεση της Τουρκίας, αποτελεί πράγματι ένα μεγάλο ζήτημα το πώς η σημερινή ελληνική κυβέρνηση θα το διαχειριστεί.
Το πόσο εύκολη είναι η διαχείριση από μια χώρα – και ειδικότερα την σημερινή πολιτική τάξη που την κυβερνά – μαθημένη στις σφαλιάρες, μη ζητάτε να σας το απαντήσουμε εμείς. Τουλάχιστον όχι αυτές τις κρίσιμες ώρες…
(Σ.Σ Στην «αρκούδα» μην ελπίζουμε με την σημερινή κυβέρνηση. Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα στο ταξίδι του πρωθυπουργού στη Μόσχα , όταν ο πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ μας …..ξαπόστειλε ( με δημόσια δήλωσή του ) στο ….ΔΝΤ και τη Διεθνή Τράπεζα για να δανειστούμε και να… «λύσουμε» τα οικονομικά προβλήματά μας ).
Bookmark It

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα μηνύματα σας να μην περιέχουν ύβρεις

 

Τι περιμένουμε Copyright © 2009 Blue Glide is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Journal