Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Επαφές Παπανδρέου στη Μόσχα

Αναρτήθηκε από info@soussanis.gr στις 1:54 π.μ.
Σε ΔΝΤ και Παγκόσμια Τράπεζα παροτρύνει την γείτονα η Ρωσία


Παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα ανακοινώνει δημοσίως πως περιμένει μόνο πολιτική υποστήριξη από την Ευρωπαϊκή Ένωση για να απαλλαγεί από το βάρος του εξωτερικού χρέους, η Ρωσία συνιστά στην Αθήνα να προσφύγει στο ΔΝΤ και την Παγκόσμια Τράπεζα.

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου συναντήθηκε με τον ομόλογο του της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πουτίν και τον πρόεδρο της χώρας Ντιμίτρι Μεντβέντεφ, στη Μόσχα. Ο κ. Παπανδρέου δεν έφερε στην επικαιρότητα αίτημα περί οικονομικής βοήθειας από τη Ρωσία.

Ο Μεντβέντεφ από την άλλη συνέστησε στον Έλληνα πρωθυπουργό να αποτανθούν στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Παγκόσμια Τράπεζα, για την επίλυση των δημοσιονομικών τους προβλημάτων.



Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συζητάνε την κρίση στην Ελλάδα. Οι υπουργοί των 27 που δεν θεωρούν επαρκή τα μέτρα της Αθήνας, έδωσαν προθεσμία μέχρι τις 16 Μαρτίου για να αποδείξει η γειτονική χώρα ότι μειώνει το δημοσιονομικό έλλειμμα.



Πηγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης σημειώνουν πως με τη λήξη της διορίας μπορεί να ζητηθεί η λήψη πρόσθετων μέτρων από την Αθήνα.



Μεταξύ των μέτρων αυτών συγκαταλέγονται η προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων, η αύξηση των φόρων και η μείωση των δαπανών.



Από την άλλη συνεχίζεται και το κύμα απεργίας στην χώρα. Μετά από τους εργαζομένους στο δημόσιο, τους αγρότες και τους οδηγούς ταξί, απεργούν τώρα και οι τελωνιακοί.

Σχηματίσθηκαν μεγάλες ουρές στα πρατήρια καυσίμων εξαιτίας της απεργίας. Ενώ ένα μέρος των Ελλήνων πιστεύουν πως η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να παρέχει περισσότερη βοήθεια στην χώρα τους, άλλοι θεωρούν επαρκή και αναγκαία τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση.

trt

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα μηνύματα σας να μην περιέχουν ύβρεις

 

Τι περιμένουμε Copyright © 2009 Blue Glide is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Journal