Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010

Δύο νεκρές ηλικιωμένες άφησε πίσω της η κακοκαιρία στην Καβάλα που καταπλακώθηκαν από ετοιμόρροπο κτήριο.

Αναρτήθηκε από info@soussanis.gr στις 7:12 μ.μ.
Από τον Δημήτρη Καστώρη
Δύο νεκρές ηλικιωμένες γυναίκες μία 76 και μία 82 ετών άφησε πίσω της η κακοκαιρία στο Νομό Καβάλας. Συγκεκριμένα στα Κηπιά του δήμου Ελευθερούπολης όταν εξαιτίας των συνεχόμενων βροχοπτώσεων, τοίχος παλαιάς οικείας υποχώρησε με αποτέλεσμα να τραυματίσει θανάσιμα τις δύο ηλικιωμένες φίλες. Η 82χρονη ανασύρθηκε με κατάγματα στα πόδια και μεταφέρθηκε αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας αλλά τελικά δεν άντεξε και υπέκυψε. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει ανάλογο περιστατικό στο συγκεκριμένο δημοτικό διαμέρισμα , εφόσον είναι πολλά τα παλαιά κτίσματα που υπάρχουν στην περιοχή , χωρίς όμως να έχει κοστίσει ανθρώπινη ζωή . Οι κάτοικοι μιλούν για αδιαφορία των αρμόδιων φορέων , κάνοντας λόγο , πως ότι "περνούσε" από το χέρι τους , το έχουν πράξει.

Όπως προκύπτει μάλιστα από τα όσα δήλωσε ο Δήμαρχος Ελευθερούπολης Γιάννης Φιλόσογλου υπάρχει εγκληματική αμέλεια καθώς το συγκεκριμένο οίκημα έπρεπε να είχε κατεδαφιστεί «Από το 1999 που είχα αναλάβει δήμαρχος στην Ελευθερούπολη είχαμε δώσει εντολή σε όλα τα τοπικά συμβούλια να κοινοποιήσουν στους κατοίκους εφόσον και αν υπάρχουν ετοιμόρροπα να καταγγελθούν από τους γείτονες στην πολεοδομία και να γίνουν οι δέουσες ενέργειες ώστε να κατεδαφιστούν πράγματι έγινε και στο συγκεκριμένο οίκημα τον 6ο μηνα του 2000 υπάρχει αυτοψία της Πολεοδομίας Καβάλας η οποία προτείνει ή μάλλον παροτρύνει τον ιδιοκτήτη να το κατεδαφίσει εντός 30 ημερών.

Σύμφωνα με τη διαδικασία εάν εντός 30ν ημερών δεν κατεδαφιστεί μετά τη σχετική απόφαση της πολεοδομίας τότε η αστυνομιά ενημερώνει τον εισαγγελέα και αυτός διώκει ποινικά τον ιδιοκτήτη του κτηρίου που είναι υπο κατεδάφιση. Τώρα που σταμάτησε η διαδικασία στον εισαγγελέα ή αν σταμάτησε κάπου άλλου. Πάντως έγγραφο στο Δήμο που να παροτρύνει για την κατεδάφιση δεν ήρθε ποτέ!»

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα μηνύματα σας να μην περιέχουν ύβρεις

 

Τι περιμένουμε Copyright © 2009 Blue Glide is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Journal