Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

Δύναμη ψυχής

Αναρτήθηκε από info@soussanis.gr στις 5:35 μ.μ.
Ο ξεχωριστός Αλέξανδρος Δαμουλιάνος

Αναρτήθηκε από I-DIADROMI

Ο 19χρονος φοιτητής της Φιλοσοφικής Αλέξανδρος Δαμουλιάνος έλαμψε στην εντυπωσιακή παρουσίαση της νέας του σειράς ποιημάτων "Μεταξύ δεύτερης και τρίτης σταύρωσης" που έγινε στο κατάμεστο Ευγενίδειο Ίδρυμα.

"Είμαστε εδώ στην γέννηση ενός νέου ποιητή", υπογράμμισε η Λίνα Νικολακοπούλου, που μίλησε για το βιβλίο του μαζί με τους λογοτέχνες Τίτο Πατρίκιο, Ιωάννα Καρυστιάνη, Τηλέμαχο Χυτήρη, Ευάγγελο Χρόνη, το σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή και τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών Ιωάννη Μεταξά, ενώ ποιήματά του διάβασαν η Κοραλία Καράντη και η Αννιτα Δεκαβάλα.

"Οι λέξεις που πίσω αφήσαμε, χωρίς να ειπωθούν, τώρα μας

σταυρώνουν πάνω στην ανθισμένη σιωπή. Που παίρνει τελικά την οξεία ο κόσμος μας; Στο γερός ή στο γέρος;"

αναρωτιέται σε ένα ποίημα που έγραψε πριν δύο χρόνια ο 19χρονος σήμερα Αλέξανδρος Δαμουλιάνος.

Ο ίδιος δεν είναι γερός, καθώς πάσχει από την ημέρα που γεννήθηκε από τετραπληγία. Αυτό δεν τον εμπόδισε να είναι σήμερα ένας από τους καλύτερους φοιτητές της Φιλοσοφικής Αθηνών, με όνειρα και χιλιάδες ενδιαφέροντα.

Ήδη η ταινία μικρού μήκους "Θεός στον ορίζοντα" που ταξίδεψε και προβλήθηκε με επιτυχία στο εξωτερικό, βασίζεται σε δικό του σενάριο, ενώ ο ίδιος, ατόφιο ποίημα θέλησης, δύναμης και ομορφιάς, όπως τον χαρακτήρισε στην παρουσίαση του βιβλίου του (Πανεπιστημιακές Εκδόσεις ΕΜΠ) ο Τίτος Πατρίκιος , από 14 χρονών εκφράζεται μέσα από στίχους που εκπέμπουν εσωτερική δύναμη, ωριμότητα, αλλά και απίστευτη ευαισθησία.

ΣΦΗΝΑ

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα μηνύματα σας να μην περιέχουν ύβρεις

 

Τι περιμένουμε Copyright © 2009 Blue Glide is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Journal