Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Ένταση μεταξύ Άγιαλον και αμερικανού βουλευτή

Αναρτήθηκε από info@soussanis.gr στις 12:40 μ.μ.
Ο ισραηλινός υφυπουργός μποϊκόταρε την επίσκεψη της αμερικανικής αποστολής

Ο υφυπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Ντάνι Αγιαλόν ο οποίος είχε προσελκύσει τα βέλη αντιδράσεων λόγω της συμπεριφοράς του προς τον πρέσβη της Τουρκίας στο Τελ Αβίβ Oğuz Çelikkol, αυτή τη φορά ήρθε αντιμέτωπος με έναν Αμερικανό μέλος του Κογκρέσου.

Ο Αμερικανός βουλευτής Ουίλλιαμ Ντέλαχαντ ο οποίος ισχυρίζεται ότι ο Άγιαλον παρεμπόδισε τις επαφές του στο Ισραήλ δήλωσε ότι θα ζητηθεί από την ισραηλινή κυβέρνηση εξήγηση.

Ο δημοκράτης βουλευτής Ουίλλιαμ Ντέλαχαντ επισκέπτεται την περιοχή με μια αποστολή υπό την χορηγία της φιλελεύθερης ιουδαϊκής οργάνωσης J Street που προβάλλει τον εαυτό της ως φιλοισραηλινή και φιλειρηνική.



Ο Ντέλαχαντ δήλωσε ότι διάβασαν σε μια εφημερίδα με σύγχυση και απογοήτευση τον τίτλο ότι το Υπουργείο εξωτερικών μποϊκόταρε την αποστολή του Κογκρέσου.



Ο Αμερικανός βουλευτής ζήτησε εξηγήσεις από την ισραηλινή κυβέρνηση σχετικά με το μποϊκοτάζ του Αγιαλόν και δήλωσε «Ζητάμε από την ισραηλινή κυβέρνηση να εξηγήσει την στάση της προς αυτή την αποστολή και στις υπόλοιπες αποστολές του Κογκρέσου που θα έρθουν στο μέλλον».
trt

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα μηνύματα σας να μην περιέχουν ύβρεις

 

Τι περιμένουμε Copyright © 2009 Blue Glide is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Journal