Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Κύριε ελέησον… Συνελλήφθη ιερέας με εικόνες και πιστόλι!

Αναρτήθηκε από info@soussanis.gr στις 5:58 π.μ.
.Μία πολύ σοβαρή υπόθεση, που μπορεί να αποτελέσει την άκρη του νήματος για την εξάρθρωση του κυκλώματος, που λεηλατεί τον θρησκευτικό και πολιτιστικό πλούτο της περιοχής, διερευνά η Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών, από άνδρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης έγιναν τέσσερις επιχειρήσεις, σε σπίτια και μοναστήρια. Δύο άτομα έχουν συλληφθεί και κρατούνται, ανάμεσά τους και ένας ιερωμένος.

Οι επιχειρήσεις της Αστυνομίας, έγιναν στην Βασιλική, το Καλπάκι, τον Ελαφότοπο και τα Άνω Πεδινά και στο Ρωμανό Ιωαννίνων.

Ο ιερέας που συνελήφθη, είχε παράνομα στην κατοχή του ένα πιστόλι, ενώ το δεύτερο άτομο που συνελήφθη, είναι φίλος του και κατείχε και εκείνος παρανόμως όπλο.



Οι αστυνομικοί κατά την έρευνα που έκαναν σε μοναστήρι στην Βασιλική Ιωαννίνων, εντόπισαν πέτρες από την πύλη της Μονής Ζέρβα, που είχε κλαπεί πριν μερικά χρόνια. Στη συνέχεια βρήκαν τριάντα έξι εικόνες, που προέρχονται από ιδιωτική συλλογή. Κατά τον ιερωμένο, η συλλογή αυτή του είχε δωριθεί. Επίσης από τις έρευνες που ακολούθησαν σε άλλα σημεία, στα οποία πήγαινε με την εκκλησιαστική του ιδιότητα, εντοπίστηκαν κι άλλες εικόνες, οι οποίες όμως δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη.



Η Αστυνομία εκτιμά ότι πρόκειται για μία πολύ σοβαρή υπόθεση και από τα στοιχεία της ανάκρισης, είναι πολύ πιθανό να ανοίξει ο δρόμος για την εξάρθρωση του κυκλώματος, που τα τελευταία δύο χρόνια έχει λεηλατήσει πολλά μοναστήρια στο Νομό Ιωαννίνων. Μέχρι τώρα πάντως τόσο ο ιερέας όσο και ο φίλος του, δεν έχουν πει κουβέντα και ισχυρίζονται πως τα αντικείμενα που βρέθηκαν στην κατοχή τους έχουν αγοραστεί από τους ίδιους. Ωστόσο δεν έχουν καταφέρει να βρουν καμία πειστική δικαιολογία για τα όπλα που διατηρούσαν παράνομα.



www.ipiros

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα μηνύματα σας να μην περιέχουν ύβρεις

 

Τι περιμένουμε Copyright © 2009 Blue Glide is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Journal