Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

Γκέτο προσωπικών συμφερόντων η ΕΡΑ Κομοτηνής

Αναρτήθηκε από info@soussanis.gr στις 1:44 μ.μ.
16 February 2010


Πριν λίγο καιρό πληροφορηθήκαμε τα γεγονότα που συνέβησαν στον κρατικό ραδιοσταθμό όταν γυναίκα δημοσιογράφος αγανακτισμένη από τη συμπεριφορά της διευθύντριας διαμαρτυρήθηκε έντονα με αποτέλεσμα να προκληθεί σοβαρό επεισόδιο.

” Ποιο το καθεστώς λειτουργίας, ποιος διευθύνει τον ραδιοφωνικό σταθμό, ποιοι οι εργαζόμενοι σ’ αυτόν και ποιοι οι εξωτερικοί συντάκτες και συνεργάτες;

Ποιο το καθεστώς αμοιβής των εξωτερικών;

Ποια η θέση της κεντρικής διοίκησης και του υπουργού σε όσα συμβαίνουν; ”

Η δημοσιογράφος διαμαρτυρήθηκε για την μεροληπτική σε βάρος της συμπεριφορά την οποία χαρακτήρισε βλαπτική για την εργασία της και την αξιοπρέπεια της. Αναφέρθηκε στις άθλιες συνθήκες που επικρατούσαν στο σταθμό που έφταναν μέχρι το σημείο να της απαγορεύουν τα τηλεφωνήματα για υποθέσεις ρεπορτάζ αλλά και το σπουδαιότερο να μην μπορεί να χρησιμοποιεί ούτε το φαξ για την αναπαραγωγή εγγράφων ενώ η ίδια επισημαίνει ότι η αλλαγή του ωραρίου εργασίας οφείλεται στην απόφαση της διευθύντριας να μην βρίσκεται στον σταθμό τις πρωινές ώρες και να απομονωθεί σε απογευματινή βάρδια.

Όπως ισχυρίζεται η δημοσιογράφος πάρα πολλά έγγραφα της που απευθύνονταν ακόμη και στην κεντρική διοίκηση δεν αποστέλλονταν αρμοδίως και ούτε είχε οποιαδήποτε απάντηση σ’ αυτά, γεγονός που αποδεικνύει ότι υπήρχε ένα καθεστώς μεροληπτικής συμπεριφοράς.

Πλήρης σιωπή

Επειδή απ’ όσα διέρρευσαν και από άλλους εργαζομένους στο κρατικό ραδιοφωνικό σταθμό υπάρχει διάχυτη η αίσθηση ότι η λειτουργία του δεν είναι μέσα στα σωστά πλαίσια και προκειμένου να ενημερωθούμε κατά αρχήν πόσοι εργάζονται και πόσοι αμείβονται με λεφτά του δημοσίου αποστείλαμε στην διευθύντρια του σταθμού ένα έγγραφο με το οποίο ζητούσαμε να μας πληροφορήσει ποιοι εργάζονται στον κρατικό φορέα και ποιοι είναι οι εξωτερικοί συντάκτες και συνεργάτες του. Το έγγραφο απεστάλη την 9-2-2010 και παρελήφθη κανονικά.



Μετά την αποστολή του εγγράφου προσπαθήσαμε επί τρεις ημέρες με συνεχή τηλεφωνήματα να επικοινωνήσουμε με την διευθύντρια προκειμένου να μάθουμε ότι σχετικό με την τύχη του εγγράφου αλλά στάθηκε αδύνατο. Σε κάθε τηλεφώνημα μας ο υπάλληλος που εκτελούσε και καθήκοντα… τηλεφωνητή μας έδινε την απάντηση ότι «η προϊσταμένη απουσιάζει και δεν ξέρουμε πότε θα έλθει» ενώ σε κάθε ερώτηση μας ποιο είναι το ωράριο εργασίας της μας έδινε την ιδιαίτερα εντυπωσιακή απάντηση οτι «δεν έχει σταθερό ωράριο προσέλευσης και αποχώρησης». Ωραίες καταστάσεις σε κρατική υπηρεσία και μάλιστα με την σοβαρότητα που θα πρέπει να έχει για την ενημέρωση του κοινού.



Ακούγονται πολλά για την λειτουργία του σταθμού σε επίπεδο διοικητικής λειτουργίας αλλά και οικονομικής διαχείρισης τα οποία δεν θέλουμε να σχολιάσουμε πριν έχουμε αξιόπιστες απαντήσεις από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες της ΕΡΤ.



Ήδη στείλαμε έγγραφο στην κεντρική διοίκηση της ΕΡΤ με κοινοποίηση στον αρμόδιο υπουργό, προκειμένου να μάθουμε όσα δεν καταδέχεται να μας γνωρίσει η αξιότιμη κυρία διευθύντρια της ΕΡΑ Κομοτηνής.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα μηνύματα σας να μην περιέχουν ύβρεις

 

Τι περιμένουμε Copyright © 2009 Blue Glide is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Journal