Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Έκτακτο ΚΥΣΕΑ για κρίσεις - Αποστρατεύθηκε μόνο ο Α/ΓΕΝ - Θετική η απήχηση στις Ε.Δ

Αναρτήθηκε από info@soussanis.gr στις 9:20 π.μ.

Μόνο ο Α/ΓΕΝ Γιώργος Καραμαλίκης αποστρατεύθηκε τελικά από τους τέσσερις Αρχηγούς των Επιτελείων. Η μεν αποστρατεία Καραμαλίκη ήταν αναμενόμενη αφού ο Αρχηγός είχε "ωριμάσει" στην θέση αυτή επί διετία η δε απόφαση παραμονής των άλλων τριών Αρχηγών έχει αποσπάσει θετικά σχόλια μεταξύ των στελεχών των Ε.Δ.. Πριν από λίγο, όπως είχε αποκαλύψει πριν μερικές ώρες το defencenet.gr συνήλθε το ΚΥΣΕΑ που αποφάσισε τα εξής ομόφωνα: α) την αποστρατεία του έως σήμερα Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναυάρχου Γεώργιου Καραμαλίκη στον οποίον απονέμει το βαθμό του Ναυάρχου εν αποστρατεία και τον τίτλο του Επιτίμου Αρχηγού ΓΕΝ.

β) την επιλογή ως νέου Αρχηγού ΓΕΝ του έως σήμερα Α΄ Υπαρχηγού ΓΕΕΘΑ Αντιναυάρχου Δημητρίου Ελευσινιώτη.

γ) την αποστρατεία του έως σήμερα Αρχηγού του Στόλου Αντιναυάρχου Ιωάννη Καραΐσκου στον οποίο απονέμει τον τίτλο του Επιτίμου Αρχηγού του Στόλου.

δ) την αναδρομική απονομή του βαθμού του Πτεράρχου εν αποστρατεία και του τίτλου του Επιτίμου Αρχηγού ΓΕΑ στον πρώην Αρχηγό ΓΕΑ Παναγιώτη Παπανικολάου.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ξεκίνησαν οι κρίσεις στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Ο υπουργός Άμυνας, Ευ. Βενιζέλος, κάλεσε τον Αρχηγό του ΓΕΝ, αντιναύαρχο Γιώργο Καραμαλίκη και τον ενημέρωσε ότι "στην επόμενη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ θα αποστρατευθεί". Πιθανότερος νέος Α/ΓΕΝ ο αντιναύαρχος Δημήτρης Ελευσινιώτης Β’Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ.



Μέχρι στιγμής δεν έχουν διαρρεύσει άλλες αλλαγές. Τις προηγούμενες ημέρες υπήρχε συζήτηση που αφορούσε τα ονόματα των Α/ΓΕΕΘΑ Ιωάννη Γάγκου και Α/ΓΕΣ Φράγκου Φραγκούλη, αλλά μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια ένδειξη αποστρατείας τους, χωρίς βέβαια να αποκλείεται τίποτα.

Πιθανόν να συνεδριάσει το ΚΥΣΕΑ κα σήμερα. Οπωσδήποτε μέχρι την Παρασκευή θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία.







Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα μηνύματα σας να μην περιέχουν ύβρεις

 

Τι περιμένουμε Copyright © 2009 Blue Glide is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Journal