Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

ΚΟΝΤΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΡΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ...

Αναρτήθηκε από info@soussanis.gr στις 2:25 μ.μ.
Παρασκευή, Φεβρουάριος 26, 2010, posted by ΠΡΕΖΑ TV

«Σοβαρά ερωτήματα» θέτει η Ρωσία αναφορικά με τους πραγματικούς στόχους του νέου αμερικανικού συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας στην Ευρώπη, στοιχεία του οποίου δήλωσε έτοιμη να δεχθεί στο έδαφός της η Ρουμανία.

"Εξακολουθούμε να έχουμε σοβαρά ερωτήματα ως προς το πραγματικό αντικείμενο του αμερικανικού αντιπυραυλικού συστήματος. Θα συνεχίσουμε να είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε αμφισβητούμενη και μονομερή ενέργεια μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες στη διεθνή ασφάλεια" δήλωσε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Αντρέι Νεστερένκο.



Η Ρουμανία δήλωσε έτοιμη να δεχθεί στο έδαφός της στοιχεία του αμερικανικού αντιπυραυλικού συστήματος, το οποίο βρίσκεται και πάλι στο επίκεντρο αντιπαράθεσης ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και τη Μόσχα. Η Ρωσία είχε αντιταχθεί στο πρώτο σχέδιο ανάπτυξης αντιπυραυλικού συστήματος στην Ευρώπη, το οποίο είχε εκπονηθεί από την κυβέρνηση του Τζορτζ Μπους, με το επιχείρημα ότι πλήττεται η ασφάλειά της.

Το νέο σύστημα, που παρουσιάσθηκε από την κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα τον Σεπτέμβριο, έπειτα από αποτίμηση της απειλής των ιρανικών βαλλιστικών πυραύλων, δεν αφορά πλέον τους πυραύλους μακρού, αλλά μέσου και μικρού βεληνεκούς. Η νέα αυτή προσέγγιση είχε αντιμετωπισθεί αρχικά θετικά από τη Μόσχα.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα μηνύματα σας να μην περιέχουν ύβρεις

 

Τι περιμένουμε Copyright © 2009 Blue Glide is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Journal