Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

Η κατάσταση έχει ξεφύγει στη βουλή!

Αναρτήθηκε από info@soussanis.gr στις 11:55 π.μ.
Ο φαύλος κύκλος που άνοιξε με την αντιπαράθεση εργαζομένων της Βουλής – Δημοσιογράφων τείνει να λάβει διαστάσεις χιονοστιβάδας. Οι υπάλληλοι του Κοινοβουλίου μετά τη μαραθώνια συνεδρίασή τους την Παρασκευή στην αίθουσα της Γερουσίας αποφάσισαν κινητοποιήσεις.

Η περικοπή από το προεδρείο της Βουλής των απολαβών τους κατά 400 ευρώ τον μήνα – χωρίς να περιλαμβάνεται η φορολόγηση του 15ου και 16ου μισθού – τους έχει εξοργίσει. Πνέουν μένεα κατά δικαίων και αδίκων. Και καταλογίζουν σε όλους γενικά τους δημοσιογράφους την ευθύνη για την αρνητική εξέλιξη.

Μόνο που η απλούστευση και η γενίκευση αποτελούν πυλώνες του φασισμού. Διότι δεν είναι όλοι οι δημοσιογράφοι το ίδιο, όπως δεν είναι και οι εργαζόμενοι της Βουλής. Ενδεικτικά αναφέρουμε τους στενογράφους που νυχθημερόν κοπιάζουν υπό αντίξοες συνθήκες, ενώ την ίδια στιγμή οι απασχολούμενοι στη Βιβλιοθήκη αγωνίζονται για τα προς το ζην, υπό ευνοϊκότερους όρους. Τη συγκεκριμένη μαγική (!) εικόνα φαίνεται να παραβλέπουν ορισμένοι «φανατισμένοι» υπάλληλοι που «επιτίθενται» με ακατονόμαστες εκφράσεις εναντίον αμέτοχων κοινοβουλευτικών συντακτών.

Απ’ την άλλη, οι Εθνοπατέρες δημιουργούν τις προϋποθέσεις να υπερβούν την κρίση. Διότι, ναι μεν αποφασίστηκε μείωση της Βουλευτικής τους αποζημίωσης, ωστόσο αυξήθηκαν οι επιτροπές της Βουλής. Κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι όσες περισσότερες συμμετοχές στις Επιτροπές, τόσο περισσότερα χρήματα ως επίδομα παρουσίας.



Ο Γάτος της Βουλής
elora

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα μηνύματα σας να μην περιέχουν ύβρεις

 

Τι περιμένουμε Copyright © 2009 Blue Glide is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Journal