Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

Σκόπιμη η συντριβή του αεροσκάφους σε κτίριο του Τέξας

Αναρτήθηκε από info@soussanis.gr στις 1:20 μ.μ.

Ένα μικρό αεροσκάφος συνετρίβη σήμερα στο ομοσπονδιακό κτίριο της Εφορίας του Όστιν. Ο πιλότος του αεροσκάφους, κάτοικος του Όστιν του Τέξας, αφού είχε βάλει νωρίτερα φωτιά στο σπίτι του, έκλεψε το αεροπλάνο και προσέκρουσε σκοπίμως στο κτίριο.

Οι ομοσπονδιακές αρχές αναγνώρισαν τον πιλότο του αεροπλάνου Piper Cherokee PA-28 στο πρόσωπο του 53χρονου, Joseph Andrew Stack.

Στο εν λόγο κτίριο εργάζονται συνολικά 199 άτομα, σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν στο CNN κρατικοί αξιωματούχοι. Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά τη συντριβή. Υπάρχει ένας αγνοούμενος, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί θάνατοι.

Δύο άτομα μεταφέρθηκαν στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Brackenridge, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του νοσοκομείου Matilda Sanchez.



Η συντριβή έγινε στις 10 το πρωί, τοπική ώρα. Πυροσβέστες με δύο οχήματα επιχείρησαν και έθεσαν τις φλόγες υπό έλεγχο 75 λεπτά αργότερα.



Μήνυμα σε διαδικτυακή τοποθεσία αποδίδεται στον 53χρονο και φαίνεται να πρόκειται για σημείωμα αυτοκτονίας.



«Αν διαβάζετε αυτό το σημείωμα, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αναρωτιέστε γιατί έπρεπε να γίνει αυτό;» αναφέρει το μήνυμα μεταξύ άλλων. «Η απλή αλήθεια είναι ότι είναι πολύ περίπλοκο και ερχόταν εδώ και αρκετό καιρό»



Στο μακροσκελές σημείωμα ο συντάκτης καταφέρεται εναντίον της κυβέρνησης αλλά και της εφορίας, σε κτίριο της οποίας συγκρούστηκε το αεροπλάνο.



«Το είδα γραμμένο μία φορά, ότι ο ορισμός της παράνοιας επαναλαμβάνει την ίδια διαδικασία ξανά και ξανά και αναμένει το αποτέλεσμα να είναι ξαφνικά διαφορετικό» αναφέρει το μήνυμα. «Είμαι έτοιμος επιτέλους να σταματήσω αυτή την παραφροσύνη. Λοιπόν, κύριε Big Brother της Εφορίας, ας δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό, πάρε μία λίβρα από τη σάρκα μου και κοιμήσου καλά»



Η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας, τόνισε, ότι σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το αεροπλάνο αναχώρησε από το Δημοτικό Αεροδρόμιο του Georgetown βόρεια του Όστιν περίπου στις 9:40 το πρωί. Σύμφωνα με υπάλληλο του αεροδρομίου, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις η πτήση προέρχεται από εκεί αλλά υπάρχουν αντικρουόμενες αναφορές και δεν μπορεί να επαληθεύσει τις πληροφορίες αυτές. Ο πιλότος, προφανώς, δεν είχε καταθέσει σχέδιο πτήσης.



Ο δήμαρχος της πόλης απέκλεισε την πιθανότητα το χτύπημα να συνδέεται με την τρομοκρατία. «Είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό» δήλωσε ο Leffingwell και υπογράμμισε «ο λαός του Austin, οι άνθρωποι του έθνους, δεν είναι σε κανέναν απολύτως κίνδυνο».



Ωστόσο, δύο μαχητικά F-16 έχουν σταλεί από το Houston για καθαρά προληπτικούς λόγους, χωρίς όμως και οι ομοσπονδιακές αρχές να αναφέρουν οποιαδήποτε σύνδεση με την τρομοκρατία.



«Δεν γνωρίζουμε ακόμα την αιτία του αεροπορικού δυστυχήματος» ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας. «Προς το παρόν, δεν έχουμε κανένα λόγο να πιστεύουμε ότι υπάρχει σύνδεση με τρομοκρατικές δραστηριότητες. Συνεχίζουμε τη συλλογή πληροφοριών».
tvxs

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα μηνύματα σας να μην περιέχουν ύβρεις

 

Τι περιμένουμε Copyright © 2009 Blue Glide is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Journal