Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Πόσο κοστίζει ο ήσυχος ύπνος και τα ανέμελα ταξίδια του Παπανδρέου;

Αναρτήθηκε από info@soussanis.gr στις 3:34 μ.μ.
Παραχωρεί τα πάντα σε άλλους και πιέζει σε όλα τους έλληνες!!!

Το πολιτικό έγκλημα συνεχίζεται και... προάγεται!!!

Σοκάρει πραγματικά η πρόσφατη είδηση (που και πάλι «διέρρευσε» από τα τουρκικά ΜΜΕ) για φερόμενη συμφωνία του πρωθυπουργού της Ελλάδας, κυρίου Παπανδρέου, σε παραχωρήσεις ως προς τις απαιτήσεις της Άγκυρας για την Θράκη.

Είναι άγνωστο ποιες είναι οι πραγματικές σκέψεις και θέσεις του κυρίου Παπανδρέου, για τα θέματα που άπτονται της ελληνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο, την Ήπειρο, την Μακεδονία, αλλά ιδιαίτερα για τη Θράκη, στην οποία φαίνεται πως υποχωρεί και αφήνει την μετατροπή της ακριτικής αυτής γωνιάς της Ελλάδας σε ένα νέο Κόσοβο, με όλα τα επακόλουθα, φυσικά, τα οποία δεν θα διευκολύνουν διόλου την έξοδο της χώρας από την δυσχερή οικονομική θέση στην οποία βρίσκεται.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του TRT, ο κύριος Παπανδρέου δείχνει να αποδέχεται μία σειρά από απαιτήσεις της Άγκυρας που αφορούσαν τους «καταπιεσμένους τούρκους» της Ελληνικής Θράκης!!! Προφανώς έχει εκλείψει η σοβαρότητα τόσο από τους συμβούλους του έλληνα πρωθυπουργού, όσο και από ολόκληρο το κυβερνητικό σχήμα που δεν προβάλει καμία αντίσταση (δεν θέλω να πιστεύω πως όλοι οι υπουργοί συνεπικουρούν στην συγκεκριμένη εξέλιξη) στην υποχωρητικότητα του πρωθυπουργού της χώρας και την ανύπαρκτη εθνική πολιτική που επιβάλει από την πρώτη ημέρα της εκλογής του…

Κάτω από φυσιολογικές συνθήκες (εάν δεν υπήρχαν οι πρότερες παραχωρήσεις στην εξάλειψη της λέξης «εθνικό», στην κατάργηση του υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης, στον νόμο περί ελληνοποίησης και απόδοσης της ελληνικής ιθαγένειας σε λαθρομετανάστες αγνώστου προέλευσης κ.α.) η παρούσα είδηση του επίσημου τουρκικού κυβερνητικού-κρατικού πρακτορείου ειδήσεων, θα ήταν εξόφθαλμη προπαγανδιστική κίνηση ή μία πολιτική προβοκάτσια μέσα στα πλαίσια πολιτικής αποδυνάμωσης του έλληνα πρωθυπουργού.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει καμία αντίδραση στην παραχώρηση του κυρίου Παπανδρέου και στην ουσιαστική -από την πλευρά του- αποδοχή της καταπίεσης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των ελλήνων μουσουλμάνων της Θράκης. Και αυτή η παραχώρηση -εάν είναι πραγματική- είναι μοναδικά στα ιστορικά πολιτικά χρονικά!!! Γιατί, έτσι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας εμφανίζεται να συναινεί με τους παραλογισμούς περί εθνικής τουρκικής μειονότητας στη Θράκη, η οποία καταπιέζεται και στην οποία συμπαρίσταται η Τουρκία (ως "μητέρα πατρίδα")... Μάλιστα, θα πρέπει να γίνει κατανοητό στον κύριο Παπανδρέου πως εάν ιστορικά οι έλληνες πρωθυπουργοί συναινούσαν στους εκάστοτε τουρκικούς παραλογισμούς, η Ελλάδα θα είχε ξαναγνωρίσει την σκλαβιά μερικά χρόνια μετά την απελευθέρωσή της...

Ουσιαστικά, μία τέτοια «συμφωνία» με τις θέσεις της Άγκυρας, απέχει ελάχιστα από την εθνική μειοδοσία, ενώ αποτελεί σαφέστατα πολιτική αυτοκτονία και είναι προφανές πως κανείς από την σημερινή κυβέρνηση δεν θα ήθελε να εμπλακεί σε μία τόσο δυσάρεστη και ουσιαστική πολιτική ισοπέδωσή του.

Φυσικά, το δημοσίευμα του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων βρίθει ανακριβειών. Και για να γίνουμε ακριβείς –σε πλήρη αντίθεση με την τουρκική δημοσιογραφική τακτική-, στην Ελληνική Θράκη οι μουσουλμάνοι απολαμβάνουν την πλήρη ισονομία και ισοπολιτεία, παρά τις πιέσεις που δέχονται από τους πράκτορες και τις μεθοδεύσεις των οργάνων του τουρκικού προξενείου, το οποίο επί δεκαετίες προσπαθεί να «χτίσει» την εικόνα μιας κατατρεγμένης «μειονότητας». Και σε αυτή του την μάταιη προσπάθεια, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών έχει ακολουθήσει πάρα πολλές φορές τακτικές και πολιτικές τρομοκράτησης (θρησκευτικού και κάθε άλλου είδους) των ελλήνων μουσουλμάνων της Θράκης.

Έτσι, οι μουσουλμάνοι διορίζονται στο ελληνικό δημόσιο, ως ίσοι πολίτες, έχουν κάθε δυνατότητα στην εκπαίδευση και μάλιστα με ειδική νομοθεσία του ελληνικού υπουργείου Παιδείας εισάγονται στα ελληνικά πανεπιστήμια με ποσόστωση –εις βάρος των υπολοίπων ελλήνων υποψηφίων-, διατηρούν ειδικά σχολεία με την οικονομική μέριμνα της ελληνικής πολιτείας, ενώ διατηρούν πλήθος χώρων όπου ασκούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα. Για να μην «θιγούν» μάλιστα τα θρησκευτικά τους πιστεύω, υπό την ανοχή της ελληνικής πολιτείας λειτουργεί άτυπα η Σαρία (άγραφος νόμος του Ισλάμ), η οποία δεν εφαρμόζεται ούτε στην Τουρκία. Υπάρχουν ειδικά θρησκευτικά σχολεία (πάντα με την ανοχή του ελληνικού κράτους) στα οποία οι νεαροί μουσουλμάνοι και οι μουσουλμάνες διδάσκονται τα θρησκευτικά τους καθήκοντα και σε πλείστες όσες των περιπτώσεων γίνονται θύματα μίας σκληρής και ανήθικης προπαγάνδας από ιμάμηδες (θρησκευτικούς λειτουργούς) οι οποίοι προπαγανδίζουν τον τουρκισμό επιδιώκοντας την στρέβλωση της πραγματικότητας και την μεταστροφή των νέων ανθρώπων ενάντια στην ίδια τους την πατρίδα, την Ελλάδα.

Δυστυχώς, όμως, ο κύριος Παπανδρέου πέρα από γενικόλογες τοποθετήσεις (του τύπου τα ζητήματα της μουσουλμανικής μειονότητας αφορούν την ελληνική κυβέρνηση και κανέναν άλλο…) ποτέ μέχρι τώρα δεν κατόρθωσε να δει την σκληρή πραγματικότητα και να τοποθετηθεί με σαφήνεια ενάντια στον επιχειρούμενο εκτουρκισμό της Θράκης. Πρόσφατα, μάλιστα, αποδέχθηκε το ψήφισμα της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στο οποίο γινόταν λόγος για «παρωχημένη συνθήκη της Λωζάνης», αφήνοντας πολλά ερωτηματικά για την πολιτική του τοποθέτηση στην συνέχεια… Συνέχεια που δεν άργησε να έρθει, αφού σύμφωνα με το τουρκικό δημοσίευμα, ο κύριος Παπανδρέου φέρεται να αποδέχεται μία σειρά από αιτήματα της Άγκυρας, η οποία μάλιστα σκοπεύει να «παρακολουθεί στενά» τις εξελίξεις στη Θράκη… Δηλαδή, η Άγκυρα τοποθετείται ευθέως πως έχει στραμμένη την προσοχή της σε μία ελληνική γεωγραφική περιοχή για να παρακολουθεί τους «τούρκους» που μένουν εκεί… για να απαιτήσει –προφανώς- στη συνέχεια ακόμη περισσότερα από την υποχωρούσα πολιτική του κυρίου Παπανδρέου.

Πόσο απέχει να μετατραπεί η Θράκη σε ένα νέο Κόσοβο; Ίσως ελάχιστα… Μπορεί, μάλιστα, να έχει ήδη μετατραπεί (άτυπα) σε μία «ιδιαίτερη» περιοχή, στην οποία το μέλλον επιφυλάσσει πολλές και μεγάλες εξελίξεις…

Κύριε Παπανδρέου, οφείλετε να τοποθετηθείτε άμεσα και χωρίς υπεκφυγές στα τουρκικά αυτά δημοσιεύματα… Μην ξεχνάτε, εξάλλου, πως είστε πρωθυπουργός της Ελλάδας και η Θράκη συνεχίζει να είναι ένα κομμάτι ελληνικής γης… Το ως πότε θα συμβαίνει αυτό, λυπάμαι πολύ, αλλά δεν θα το αποφασίσετε εσείς αυτό…

Κωνσταντίνος

kostasxan

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα μηνύματα σας να μην περιέχουν ύβρεις

 

Τι περιμένουμε Copyright © 2009 Blue Glide is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Journal