Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

21οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες Βανκούβερ 2010

Αναρτήθηκε από info@soussanis.gr στις 10:15 π.μ.
Ξεκινάνε την Παρασκευή (12/02) στο Βανκούβερ του Καναδά, οι 21οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες. Αυτή θα είναι η τρίτη διοργάνωση που θα γίνει στη χώρα, αφού είχαν προηγηθεί οι Θερινοί Ολυμπιακοί στο Μόντρεαλ το 1976 και οι Χειμερινοί στο Κάλγκαρι το 1988. Η τελετή έναρξης των Αγώνων είναι προγραμματισμένη για αύριο στις 18:00 το απόγευμα ενώ η τελετή λήξης θα πραγματοποιηθεί στις 28 Φεβρουαρίου.

Η αποστολή της Κύπρου

Μέρος στη διοργάνωση θα πάρει και η Κύπρος, κάτι που κάνει ανελλιπώς από το 1980, όταν και έδωσε το παρών της για πρώτη φορά στους Χειμερινούς Αγώνες του Λέικ Πλάσιντ των Ηνωμένων Πολιτειών. Τότε την αποστολή αποτελούσαν δύο αθλητές και μία αθλήτρια στα αγωνίσματα του Αλπικού Σκι.

Φέτος η Κύπρος θα εκπροσωπηθεί από τους Χριστόφορο Παπαμιχαλόπουλο και Σοφία Παπαμιχαλοπούλου. Οι δύο αθλητές θα αγωνιστούν στις 21 Φεβρουαρίου (γιγαντιαία κατάβαση ανδρών), στις 24 Φεβρουαρίου (γιγαντιαία κατάβαση γυναικών), στις 26 Φεβρουαρίου (τεχνική κατάβαση γυναικών) και στις 27 Φεβρουαρίου (τεχνική κατάβαση ανδρών).

Το καλύτερο αποτέλεσμα που πέτυχε ποτέ η κυπριακή αποστολή ήταν η 28η θέση της Καρολίνας Φωτιάδου στο αγώνισμα της τεχνικής κατάβαση το 1988 στο Κάλγκαρι. Στους προηγούμενους Χειμερινούς Ολυμπιακούς στο Τορίνο της Ιταλίας, ο Θεόδωρος Χριστοδούλου τερμάτισε στη 41η θέση στο αγώνισμα της γιγαντιαίας κατάβασης.

Η αποστολή της Ελλάδας

Το παρών της στους 21ους Χειμερινούς Αγώνες θα δώσει και η Ελλάδα η οποία θα συμπληρώσει 17 συμμετοχές στη διοργάνωση. Την αποστολή θα την αποτελούν τέσσερις αθλητές και τρεις αθλήτριες.



Αναλυτικά οι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες:

Βασίλης Δημητριάδης (Γιγαντ. Τεχνική Κατάβαση), Λευτέρης Φάφαλης (Δρόμος Αντοχής), Θανάσης Τσακίρης (Δίαθλο), Μαρία Ντάνου (Δρόμος Αντοχής), Παναγιώτα Τσακίρη (Δίαθλο), Σοφία Ράλλη (Σλάλομ, Γιγαντ. Τεχν. Κατάβαση), Στέφανος Αλέξιος Τσιμικάλης (Αλπικό Σκι).



Ο Θανάσης Τσακίρης, ο οποίος θα είναι και ο σημαιοφόρος της αποστολής, θα δώσει το παρών του σε Χειμερινούς Αγώνες για 5η φορά. Είχαν προηγηθεί οι συμμετοχές στο Κάλγκαρι (1988), στο Αλμπερτβίλ (1992), στο Λιλεχάμερ (1994) και στο Ναγκάνο (1998).

Αναρτήθηκε από CH.AN.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα μηνύματα σας να μην περιέχουν ύβρεις

 

Τι περιμένουμε Copyright © 2009 Blue Glide is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Journal