Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

Μία γαλλίδα μαθήτρια 16 ετών κατηγορήθηκε για "προσηλυτισμό"

Αναρτήθηκε από info@soussanis.gr στις 1:30 μ.μ.
 και αποβλήθηκε για τρεις ημέρες από το κολέγιο


όπου φοιτά, επειδή την ώρα του μαθήματος φορούσε ένα μπλουζάκι που έγραφε "Λευτεριά στην Παλαιστίνη", έγινε σήμερα γνωστό από φιλοπαλαιστινιακή οργάνωση.

Στις 29 Ιανουαρίου, στο κολλέγιο Βιλφράνς-συρ-Σαόν στην κεντροδυτική Γαλλία, η νεαρή κοπέλα, φορώντας το εν λόγω μπλουζάκι, λογομάχησε με τον καθηγητή της Ιστορίας που της ζήτησε να κρύψει το ρούχο.

Σύμφωνα με την επιστολή που απέστειλε η διεύθυνση του κολεγίου στη μητέρα της μαθήτριας, "οι ενέργειες που διέπραξε, δηλαδή η "πράξη προσηλυτισμού, η αποχώρηση από το μάθημα χωρίς άδεια και η άρνηση συμμόρφωσης", συνιστούν σοβαρό παράπτωμα που δικαιολογεί πειθαρχική ποινή". Η αποβολή θα ισχύσει από τις 2 Μαρτίου, οπότε οι μαθητές του κολεγίου επιστρέφουν από τις χειμερινές τους διακοπές.



Η φιλοπαλαιστινιακή οργάνωση της περιοχής όπου βρίσκεται το κολέγιο, μέλος της οποίας είναι και η μητέρα της μαθήτριας, αποφάσισε να υποστηρίξει τη νεαρή και να ζητήσει την άμεση αναίρεση της ποινής. "Χαιρετίζουμε το θάρρος της Ζεϊνέμπ που αντιστάθηκε με τα δικά της μέσα στον προσηλυτισμό του καθηγητή της", αναφέρεται στην ανακοίνωση της οργάνωσης, η οποία έχει συγκεντρώσει 1.300 επιστολές υποστήριξης.



Οι αρμόδιες εκπαιδευτικές αρχές της περιοχής δεν έχουν κάνει μέχρι στιγμής κανένα σχόλιο για το θέμα.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα μηνύματα σας να μην περιέχουν ύβρεις

 

Τι περιμένουμε Copyright © 2009 Blue Glide is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Journal