Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2010

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο Ν. Έβρου λόγω υποχώρησης αναχωμάτων του ποταμού14

Αναρτήθηκε από info@soussanis.gr στις 2:28 μ.μ.
February 2010


Έκτακτο δελτίο τύπου εξέδωσε η Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε, από τις 3:00 τα ξημερώματα της Κυριακής (14/2), ο νομός Έβρου με απόφαση του Νομάρχη, Νίκου Ζαμπουνίδη καθώς η στάθμη του ομώνυμου ποταμού έχει ανέβει επικίνδυνα.

«Η κατάσταση κρίνεται ιδιαίτερα κρίσιμη. Δεν έχουμε φτάσει ακόμη στο κόκκινο, αλλά κινδυνεύουμε να φτάσουμε», τόνισε ο υφυπουργός Εσωτερικών, Γιώργος Ντόλιος, ο οποίος συμμετείχε σε σύσκεψη του Συντονιστικού Νομαρχιακού Οργάνου, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην Ορεστιάδα.



Στη σύσκεψη συμμετείχε και η γενική γραμματεία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Θεοδώρα Κόκλα, η οποία διαβεβαίωσε ότι η Περιφέρεια θα διαθέσει όλες τις υπηρεσίες της, προκειμένου να αντιμετωπισθεί η κατάσταση.



Το απόγευμα γινόταν προσπάθεια ενίσχυσης των αναχωμάτων στα Λάβαρα και στον οικισμό Πραγγίου, που κινδυνεύει να πλημμυρίσει, μετά από θραύση γειτονικού αναχώματος, στην περιοχή Ισαακίου Διδυμοτείχου. Επίσης, αποφασίστηκε να κλείσουν οι γέφυρες, απ’ όπου περνούν οι σιδηροδρομικές γραμμές.



Συνεχίζονται οι πλημμύρες στη νοτιοανατολική Βουλγαρία



Oι βροχοπτώσεις και η απότομη άνοδος της θερμοκρασίας προκάλεσαν πλημμύρες σε διάφορες περιοχές της νοτιοανατολικής Βουλγαρίας, με αποτέλεσμα να ξεχειλίσουν τεχνητά φράγματα στις περιφέρειες Γιάμπολη, Σλίβεν, Ντόμπριτς και κυρίως στα ανατολικά τμήματα της χώρας.



Ως ιδιαίτερα κρίσιμη εκτιμάται η κατάσταση στην περιοχή της πόλης Έλχοβο (ΝΑ Βουλγαρία), όπου η στάθμη του ποταμού Τούντζα ξεπέρασε τα τέσσερα μέτρα, πλημμυρίζοντας κατοικίες και αγροτικές εγκαταστάσεις.



Με απόφαση των τοπικών αρχών έχει αρχίσει επείγουσα κατασκευή προσωρινού αναχώματος από σάκους με άμμο. Το έκτακτο μέτρο οφείλεται κατά κύριο λόγο στις ισχυρές βροχές που αναμένονται το βράδυ της Κυριακής, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.



Έκτακτο δελτίο τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης



Έκτακτο δελτίο τύπου εξέδωσε το απόγευμα της Κυριακής (14/2) η Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης μέσω του οποίου ανακοινώνει ότι ο Νομός Έβρου κηρύχθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και καλεί τους κατοίκους, ιδίως των παρέβριων περιοχών, να μην πλησιάσουν τον ποταμό. Το δελτίο τύπου έχει ως εξής :



«Ανακοινώνεται ότι λόγω των έντονων βροχοπτώσεων των τελευταίων ημερών η στάθμη των υδάτων του ποταμού Έβρου υπερέβη το όριο συναγερμού με αποτέλεσμα να υποχωρήσουν υφιστάμενα αναχώματα πολλών περιοχών και να πλημμυρίσουν παρακείμενα αγροτεμάχια χωρίς μέχρι τώρα να προκληθεί κίνδυνος σε ανθρώπους και ζώα.



Λόγω αύξησης της στάθμης των υδάτων του Ποταμού Έβρου πάνω από το όριο συναγερμού και προκειμένου να αντιμετωπιστεί η υπάρχουσα δυσμενής κατάσταση, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, κηρύχθηκε ο Νομός Έβρου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.



Οι Αστυνομικές Δ/νσεις Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας συνιστούν στους κατοίκους των παρέβριων περιοχών και ειδικότερα στους γεωργούς, κτηνοτρόφους, αλιείς και κυνηγούς : Να μην πλησιάζουν τον ποταμό Έβρο και τα αναχώματα αυτού καθότι τυγχάνουν λίαν επικίνδυνες περιοχές».

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα μηνύματα σας να μην περιέχουν ύβρεις

 

Τι περιμένουμε Copyright © 2009 Blue Glide is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Journal